Bouwkundige keuring Zonnemaire

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Zonnemaire regelen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Zonnemaire.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Zonnemaire onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zonnemaire regelen

Heel snel meer info over de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, dakpannen en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zonnemaire.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zonnemaire

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zonnemaire (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd bekijk je hier een indicatie van de kosten om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €315 en €390. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zonnemaire.

Soort huisAantal m2Geschatte tarieven
Appartementje86 m2280 – €315
Rijwoning103 m2€360 – €375
Kopwoning135 m2€420 – €440
Geschakelde woning169 m2€455 – €485
Villa183 m2€530 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Zonnemaire die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Dreischor, Bruinisse, Sirjansland, Oosterland en Ouwerkerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zonnemaire-4316

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Zonnemaire controleert een neutrale deskundige de woning. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de aspirant koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zonnemaire). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Schouwen-Duiveland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie