Bouwkundige keuring Dieverbrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Dieverbrug laten doen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Dieverbrug.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Dieverbrug onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de meterkast en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dieverbrug uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het stucwerk en en de toepassingen van isolatie. Dan achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Dieverbrug.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Dieverbrug

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Dieverbrug (regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Als bijlage vind je daar een kostenberekening om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €385. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Dieverbrug.

Soort woningGroottePrijsindicatie
Appartement87 m2€300 – €325
Tussenwoning115 m2€360 – €390
Hoekwoning132 m2€415 – €430
Geschakelde woning158 m2€455 – €485
Villa193 m2€515 – €545
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Dieverbrug die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wapse, Diever, Uffelte, Havelterberg en Darp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dieverbrug-7984

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Dieverbrug controleert een onafhankelijk partij het woonobject. Handig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Dieverbrug). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Westerveld bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie