Bouwkundige keuring Zwartewaterland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zwartewaterland laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website tref je praktische info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Zwartewaterland.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Zwartewaterland bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwartewaterland regelen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de kruipruimte en en de toepassingen van isolatie. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Zwartewaterland.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zwartewaterland

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Zwartewaterland (regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele gebreken. Tevens vind je daar een kostenindicatie om het huis in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €305 en €465. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de tabel hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Zwartewaterland.

Type huis WoonoppervlakPrijsindicatie
Appartementje94 m2€275 – €320
Rijtjeshuis117 m2€360 – €380
Kopwoning133 m2€425 – €440
2-onder-1 kap167 m2€465 – €505
Landhuis182 m2€510 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zwartewaterland die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Hattem, Zwolle, De Wolden, Staphorst en Meppel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwartewaterland-8064

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Zwartewaterland controleert een neutrale deskundige het woonobject. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de aspirant koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Zwartewaterland). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Zwartewaterland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Genemuiden
 • Bouwkundige keuring Mastenbroek
 • Bouwkundige keuring Hasselt
 • Bouwkundige keuring Zwartsluis
 • Plaats een reactie