Bouwkundige keuring Wittelte

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wittelte laten doen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Wittelte.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Wittelte controleert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals het leidingwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wittelte regelen

Wil jij meteen inzicht in de huidige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Wittelte.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wittelte

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wittelte (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je daar een overzicht met de kosten om de woning in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €290 en €420. De prijs hangt af van verschillende factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Wittelte.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartementje96 m2295 – €305
Rijtjeshuis118 m2€355 – €370
Kopwoning147 m2€405 – €450
Twee onder één kap151 m2€465 – €485
Herenhuis193 m2€520 – €560
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wittelte die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Geeuwenbrug, Dieverbrug, Wapse, Diever en Uffelte.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wittelte-7986

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Wittelte bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Slim, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Wittelte). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Westerveld loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De deskundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie