Bouwkundige keuring Gieterveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Gieterveen laten doen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website bieden wij actuele info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Gieterveen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Gieterveen checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de vloerconstructies en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gieterveen laten uitvoeren

Op korte termijn meer info over de algehele staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Gieterveen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Gieterveen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Gieterveen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de woninganalyse deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het object in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €440. Het kostenplaatje is gebaseerd op allerlei punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Gieterveen.

Soort woningWoonoppervlakPrijsberekening
Bovenwoning97 m2300 – €310
Tussenwoning102 m2€350 – €380
Hoekwoning128 m2€415 – €450
Geschakelde woning166 m2€455 – €495
Herenhuis186 m2€525 – €545
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gieterveen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Donderen, Bunne, Winde, Yde en De Punt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gieterveen-9511

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Gieterveen bekijkt een onafhankelijk specialist het huis. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Gieterveen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Aa en Hunze loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie