Bouwkundige keuring Varsselder

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Varsselder uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website bieden wij uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Varsselder.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Varsselder benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het stucwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Varsselder laten uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de dakbedekking en en de toepassingen van isolatie. Ook krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Varsselder.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Varsselder

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Varsselder (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin vind je een overzicht van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een tariefoverzicht om het object in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €305 en €465. De totale prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Varsselder.

Type huis Aantal m2Geschatte prijzen
Studio88 m2300 – €325
Rijwoning117 m2€340 – €370
Hoekwoning130 m2€415 – €440
Twee onder één kap165 m2€475 – €500
Landhuis178 m2€510 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Varsselder die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Etten, Ulft, Sinderen, Silvolde en Terborg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-varsselder-7076

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Varsselder analyseert een onpartijdige specialist het woonobject. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Varsselder). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Oude IJsselstreek maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie