Bouwkundige keuring Makkinga

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Makkinga laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website tref je nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Makkinga.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Makkinga benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Makkinga plannen

Direct inzicht in de technische kwaliteit een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Makkinga.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Makkinga

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Makkinga (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk vind je een overzicht van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een tariefoverzicht om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €435. De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de vergelijker hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Makkinga.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Bovenwoning91 m2285 – €310
Tussenwoning116 m2€345 – €385
Kopwoning129 m2€410 – €435
Twee onder één kap160 m2€475 – €485
Vrijstaand185 m2€520 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Makkinga die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Nijeberkoop, Oldeberkoop, Bontebok, Nieuwehorne en Oudehorne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-makkinga-8423

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Makkinga onderzoekt een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Slim, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Zo verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Makkinga). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Ooststellingwerf loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie