Bouwkundige keuring Oudebildtzijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Oudebildtzijl uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder lees je meer informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Oudebildtzijl.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oudebildtzijl inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals o.a. de kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudebildtzijl afspreken

Op korte termijn een indicatie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de fundering en de technische staat van de CV-installatie. Dan kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Oudebildtzijl.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oudebildtzijl

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oudebildtzijl en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige checkt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de keuring meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast bekijk je hier een kostenberekening om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €475. Het prijskaartje bestaat uit een aantal facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oudebildtzijl.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijzen
Flatwoning79 m2290 – €315
Rijwoning120 m2€360 – €375
Kopwoning126 m2€405 – €445
2-onder-1 kap153 m2€460 – €495
Villa192 m2€530 – €555
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudebildtzijl die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Vrouwenparochie, St.-Annaparochie, Westhoek, Hallum en Marrum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudebildtzijl-9078

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Oudebildtzijl bekijkt een objectieve deskundige de potentiële woning. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Oudebildtzijl). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Waadhoeke doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie