Bouwkundige keuring Schipluiden

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Schipluiden laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Schipluiden.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Schipluiden benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de plafonds en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schipluiden afspreken

Wil je snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Schipluiden.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Schipluiden

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Schipluiden (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €310 en €475. Het kostenplaatje is gebaseerd op meerdere aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Schipluiden.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Appartement85 m2280 – €330
Rijtjeshuis117 m2€360 – €380
Hoekhuis137 m2€415 – €450
2-onder-1 kap164 m2€465 – €505
Herenhuis189 m2€530 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schipluiden die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nootdorp, Woubrugge, Zwammerdam, Rijnsaterwoude en Ter Aar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schipluiden-2636

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Schipluiden controleert een neutrale specialist het woonhuis. Handig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Schipluiden). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Delfland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie