Bouwkundige keuring Meppel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Meppel laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Meppel.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Meppel controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meppel inplannen

Op korte termijn een analyse van de staat en de waarde van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Ook kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Meppel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Meppel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Meppel en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en eventuele gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €395. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het schema hieronder vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Meppel.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Flatwoning88 m2280 – €315
Rijtjeshuis114 m2€340 – €375
Hoekhuis127 m2€400 – €440
Twee onder één kap153 m2€475 – €490
Villa190 m2€515 – €540
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Meppel die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hoogeveen, Emmen, Hardenberg, Coevorden en Ommen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-meppel-7942

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Meppel analyseert een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Meppel). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Meppel wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Nijeveen
 • Bouwkundige keuring Rogat
 • Bouwkundige keuring De Schiphorst
 • Plaats een reactie