Bouwkundige keuring Hoogeveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Hoogeveen laten doen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een helder beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina tref je actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Hoogeveen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hoogeveen inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoogeveen laten uitvoeren

Direct een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en en of er lekkages zijn. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Hoogeveen.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hoogeveen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hoogeveen (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je daar een kostenberekening om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €375. Het kostenplaatje is gebaseerd op diverse punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het schema hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hoogeveen.

Soort huisOppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning85 m2€280 – €325
Rijtjeshuis120 m2€340 – €380
Hoekhuis146 m2€420 – €445
Geschakelde woning175 m2€455 – €480
Villa199 m2€525 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoogeveen die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Emmen, Hardenberg, Coevorden, Ommen en Dalfsen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoogeveen-7905

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Hoogeveen bekijkt een onafhankelijk partij het huis. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hoogeveen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Hoogeveen loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Fluitenberg
 • Bouwkundige keuring Pesse
 • Bouwkundige keuring Stuifzand
 • Bouwkundige keuring Tiendeveen
 • Bouwkundige keuring Nieuweroord
 • Bouwkundige keuring Noordscheschut
 • Bouwkundige keuring Alteveer
 • Bouwkundige keuring Elim
 • Bouwkundige keuring Nieuwlande
 • Bouwkundige keuring Hollandscheveld
 • Plaats een reactie