Bouwkundige keuring Emmen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Emmen laten doen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder bekijk je alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Emmen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Emmen bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals de meterkast en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Emmen inplannen

Op korte termijn duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan het leidingwerk en en de toepassingen van isolatie. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Emmen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundige een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Emmen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Emmen (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist loopt alles na maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de inspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je hier een kostenberekening om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €410. Het prijskaartje bestaat uit meerdere variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de regio beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Emmen.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Flatwoning95 m2280 – €315
Rijwoning125 m2€355 – €375
Hoekwoning136 m2€420 – €440
Twee onder één kap160 m2€470 – €505
Vrijstaand200 m2€510 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Emmen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Hardenberg, Coevorden, Ommen, Dalfsen en Twenterand.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-emmen-7821

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Emmen controleert een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake zodra jij interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Emmen). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Emmen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Roswinkel
 • Bouwkundige keuring Emmer-Compascuum
 • Bouwkundige keuring Barger-Compascuum
 • Bouwkundige keuring Nieuw-Dordrecht
 • Bouwkundige keuring Erica
 • Bouwkundige keuring Klazienaveen-Noord
 • Bouwkundige keuring Klazienaveen
 • Bouwkundige keuring Zwartemeer
 • Bouwkundige keuring Nieuw-Weerdinge
 • Bouwkundige keuring Nieuw-Amsterdam
 • Bouwkundige keuring Veenoord
 • Bouwkundige keuring Schoonebeek
 • Bouwkundige keuring Zandpol
 • Bouwkundige keuring Weiteveen
 • Bouwkundige keuring Nieuw-Schoonebeek
 • Plaats een reactie