Bouwkundige keuring Staphorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Staphorst laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina kan je aan de slag met nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Staphorst.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Staphorst bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de riolering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Staphorst inplannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens weet je welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Staphorst.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Staphorst

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Staphorst en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De expert gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €385. De prijs is afhankelijk van verschillendefacetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Staphorst.

Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning87 m2275 – €325
Tussenwoning115 m2€360 – €370
Hoekwoning133 m2€415 – €435
Geschakelde woning160 m2€455 – €500
Villa175 m2€515 – €545
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Staphorst die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Meppel, Hoogeveen, Emmen, Hardenberg en Coevorden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-staphorst-7951

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Staphorst controleert een objectieve deskundige het gebouw. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een pand dat je wilt verkopen. Hiermee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht kopers goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Staphorst). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Staphorst wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Rouveen
 • Bouwkundige keuring IJhorst
 • Bouwkundige keuring Punthorst
 • Plaats een reactie