Bouwkundige keuring Aa en Hunze

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Aa en Hunze uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Aa en Hunze.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Aa en Hunze bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aa en Hunze inplannen

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en en de staat van de CV-ketel. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Aa en Hunze.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Aa en Hunze

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Aa en Hunze en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document vind je een overzicht van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €440. Het prijskaartje bestaat uit meerdere punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het schema hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Aa en Hunze.

WoonobjectGroottePrijsindicatie
Bovenwoning81 m2285 – €310
Rijwoning110 m2€350 – €370
Hoekhuis140 m2€410 – €430
Geschakelde woning174 m2€475 – €500
Herenhuis192 m2€515 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Aa en Hunze die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Midden-Drenthe, Assen, Noordenveld, Dantumadiel en Opsterland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aa-en-hunze-9463

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Aa en Hunze controleert een onpartijdige expert het woonhuis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Aa en Hunze). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Aa en Hunze maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Annerveenschekanaal
 • Bouwkundige keuring Oud Annerveen
 • Bouwkundige keuring Spijkerboor
 • Bouwkundige keuring Nieuw Annerveen
 • Bouwkundige keuring Eexterveen
 • Bouwkundige keuring Eexterveenschekanaal
 • Bouwkundige keuring Gieterveen
 • Bouwkundige keuring Nieuwediep
 • Bouwkundige keuring Gasselternijveen
 • Bouwkundige keuring Gasselternijveenschemond
 • Bouwkundige keuring Annen
 • Bouwkundige keuring Schipborg
 • Bouwkundige keuring Amen
 • Bouwkundige keuring Papenvoort
 • Bouwkundige keuring Marwijksoord
 • Bouwkundige keuring Nooitgedacht
 • Bouwkundige keuring Rolde
 • Bouwkundige keuring Nijlande
 • Bouwkundige keuring Eldersloo
 • Bouwkundige keuring Ekehaar
 • Bouwkundige keuring Geelbroek
 • Bouwkundige keuring Eleveld
 • Bouwkundige keuring Deurze
 • Bouwkundige keuring Balloo
 • Bouwkundige keuring Balloërveld
 • Bouwkundige keuring Gieten
 • Bouwkundige keuring Gasselte
 • Bouwkundige keuring Eext
 • Bouwkundige keuring Eexterzandvoort
 • Bouwkundige keuring Anderen
 • Bouwkundige keuring Gasteren
 • Bouwkundige keuring Anloo
 • Bouwkundige keuring Schoonloo
 • Bouwkundige keuring Grolloo
 • Bouwkundige keuring Vredenheim
 • Plaats een reactie