Bouwkundige keuring Gieten

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Gieten regelen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Gieten.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Gieten checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de gevel en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gieten afspreken

Wil je snel inzicht in de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Gieten.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Gieten

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Gieten (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en schroeft niets open. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je daar een overzicht met de kosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €310 en €380. De prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Gieten.

Soort huisOppervlaktePrijsberekening
Bovenwoning95 m2295 – €315
Rijwoning114 m2€340 – €370
Hoekpand138 m2€425 – €450
Geschakelde woning164 m2€450 – €495
Herenhuis177 m2€520 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gieten die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Balloërveld, Balloo, Deurze, Eleveld en Geelbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gieten-9461

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Gieten onderzoekt een onafhankelijk expert de woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Gieten). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Aa en Hunze maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De ingenieur kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie