Bouwkundige keuring Beetsterzwaag

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Beetsterzwaag laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Beetsterzwaag.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Beetsterzwaag checkt het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beetsterzwaag inplannen

Behoefte aan inzicht in de technische kwaliteit een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie. Zo wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Beetsterzwaag.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Beetsterzwaag

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Beetsterzwaag en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het verblijf in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €270 en €410. De prijs hangt af van meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Beetsterzwaag.

WoonobjectGrootteGeschatte prijs
Flatwoning86 m2295 – €330
Tussenwoning105 m2€355 – €385
Hoekhuis142 m2€425 – €445
2-onder-1 kap171 m2€450 – €480
Villa176 m2€505 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beetsterzwaag die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Bakkeveen, Wijnjewoude, Boelenslaan, Surhuisterveen en Houtigehage.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beetsterzwaag-9244

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Beetsterzwaag bekijkt een onpartijdige partij het huis. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Beetsterzwaag). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Opsterland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie