Bouwkundige keuring Eexterzandvoort

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Eexterzandvoort uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Eexterzandvoort.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Eexterzandvoort bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eexterzandvoort inplannen

Op korte termijn inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Eexterzandvoort.

Een extra voordelige bouwkeuring in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Eexterzandvoort

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Eexterzandvoort (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je daar een overzicht met de kosten om het object in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €445. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van diverse facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Eexterzandvoort.

Type huis WoonoppervlakPrijsberekening
Flatwoning93 m2275 – €310
Tussenwoning117 m2€335 – €380
Hoekpand131 m2€415 – €430
Geschakelde woning152 m2€450 – €505
Villa188 m2€505 – €535
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eexterzandvoort die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Eext, Gasselte, Gieten, Balloërveld en Balloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eexterzandvoort-9464

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Eexterzandvoort checkt een neutrale partij het woonobject. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om kopers gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren zodra jij interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Eexterzandvoort). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Aa en Hunze loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie