Bouwkundige keuring Gasselte

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Gasselte uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen, de tarieven en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Gasselte.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Gasselte analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gasselte uitvoeren

Direct een analyse van de algehele staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de staat van de CV-ketel. Hiermee achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Gasselte.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Gasselte

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Gasselte en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de keuring deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage bekijk je hier een indicatie van de kosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €390. De totale prijs is afhankelijk van diverse facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Gasselte.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Appartementje79 m2285 – €330
Rijtjeshuis112 m2€355 – €370
Hoekwoning133 m2€415 – €435
2-onder-1 kap166 m2€470 – €485
Landhuis185 m2€525 – €535
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gasselte die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Gieten, Balloërveld, Balloo, Deurze en Eleveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gasselte-9462

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Gasselte checkt een objectieve expert het verblijf. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd zodra jij een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Gasselte). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Aa en Hunze bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie