Bouwkundige keuring Balloërveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Balloërveld inplannen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Balloërveld.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Balloërveld checkt de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de fundering en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Balloërveld laten uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens weet je welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Balloërveld.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook handige informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Balloërveld

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Balloërveld en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Ook vind je daar een kostenindicatie om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €450. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Balloërveld.

WoonobjectGrootteGemiddelde tarief
Appartement88 m2€275 – €315
Rijwoning116 m2€355 – €390
Hoekhuis145 m2€410 – €430
Geschakelde woning172 m2€465 – €505
Herenhuis186 m2€505 – €550
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Balloërveld die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Balloo, Deurze, Eleveld, Geelbroek en Ekehaar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-balloerveld-9459

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Balloërveld onderzoekt een onpartijdige expert de woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren als je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Balloërveld). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Aa en Hunze wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het huis. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie