Bouwkundige keuring Anloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Anloo regelen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Anloo.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Anloo bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de dakconstructie en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Anloo inplannen

Wil je snel meer info over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Anloo.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Anloo

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Anloo en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport vind je een overzicht van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een kostenoverzicht om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €465. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefacetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Anloo.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning78 m2295 – €330
Tussenwoning112 m2€360 – €390
Hoekwoning136 m2€425 – €440
Twee onder één kap165 m2€455 – €480
Vrijstaand198 m2€510 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Anloo die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Gasteren, Anderen, Eexterzandvoort, Eext en Gasselte.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-anloo-9467

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Anloo controleert een onafhankelijk partij het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een inspectie van een pand dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Anloo). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Aa en Hunze loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie