Bouwkundige keuring Gasteren

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Gasteren regelen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl tref je actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Gasteren.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Gasteren controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gasteren uitvoeren

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Gasteren.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker vind je ook meer gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Gasteren

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Gasteren (en de regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert analyseert alles maar verplaatst niets en hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €375. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Gasteren.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement83 m2290 – €310
Rijtjeshuis111 m2€350 – €365
Hoekhuis143 m2€410 – €445
Geschakelde woning173 m2€450 – €500
Villa200 m2€525 – €555
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Gasteren die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Anderen, Eexterzandvoort, Eext, Gasselte en Gieten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gasteren-9466

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Gasteren onderzoekt een onpartijdige partij het woonhuis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in het geval je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Gasteren). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Aa en Hunze wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie