Bouwkundige keuring Rheeze

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Rheeze laten doen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Rheeze.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Rheeze checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het dak, dakpannen en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rheeze regelen

Heb je belang bij een indicatie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de toepassingen van isolatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Rheeze.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Rheeze

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Rheeze en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je daar een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €485. Het prijskaartje wordt bepaald door diverse variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Rheeze.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Appartement84 m2280 – €310
Rijtjeshuis101 m2€340 – €375
Kopwoning144 m2€425 – €430
2-onder-1 kap172 m2€470 – €495
Landhuis183 m2€510 – €535
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rheeze die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hoogenweg, Venebrugge, Radewijk, Anerveen en Holtheme.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rheeze-7794

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Rheeze controleert een onpartijdige specialist de potentiële woning. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Rheeze). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Hardenberg maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie