Bouwkundige keuring Waardenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Waardenburg regelen is heel erg verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site lees je meer aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Waardenburg.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Waardenburg bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waardenburg inplannen

Heel snel inzicht in de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de vloerconstructies en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Waardenburg.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Waardenburg

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Waardenburg en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een kostenindicatie om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €400. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op meerdere aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de tabel hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Waardenburg.

Type woningAantal m2Gemiddelde prijzen
Bovenwoning83 m2€285 – €330
Tussenwoning104 m2€350 – €370
Hoekpand136 m2€420 – €440
Twee onder één kap160 m2€470 – €500
Landhuis198 m2€520 – €555
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Waardenburg die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Tuil, Haaften, Hellouw, Herwijnen en Oosterwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waardenburg-4181

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Waardenburg checkt een objectieve specialist de potentiële woning. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de aspirant koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld wanneer je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Waardenburg). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente West Betuwe bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie