Bouwkundige keuring Annen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Annen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Annen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Annen inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de riolering en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Annen uitvoeren

Wil je snel een analyse van de technische kwaliteit een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. het leidingwerk en of er houtrot is. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Annen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Annen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Annen (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. Hij of zij beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €345 en €380. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Annen.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Bovenwoning98 m2290 – €310
Rijwoning114 m2€360 – €365
Hoekhuis148 m2€400 – €430
Twee onder één kap150 m2€475 – €490
Vrijstaand183 m2€515 – €560
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Annen die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Anloo, Gasteren, Anderen, Eexterzandvoort en Eext.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-annen-9468

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Annen bekijkt een neutrale ingenieur het woonobject. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Annen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Aa en Hunze wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie