Bouwkundige keuring Ulicoten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Ulicoten inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site tref je alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Ulicoten.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Ulicoten benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ulicoten plannen

Wil jij meteen een analyse van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en of er houtrot is. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Ulicoten.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Ulicoten

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Ulicoten (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport staat de conclusie van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het gebouw in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €405. De prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang vanwege de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ulicoten.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement87 m2285 – €325
Tussenwoning114 m2€355 – €375
Hoekwoning127 m2€425 – €450
Twee onder één kap158 m2€455 – €500
Herenhuis175 m2€510 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ulicoten die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in s Gravenmoer, Hulsel, Hooge Mierde, Lage Mierde en Oost West en Middelbeers.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ulicoten-5113

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Ulicoten checkt een objectieve expert het woonobject. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd als je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Ulicoten). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Baarle-Nassau wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie