Bouwkundige keuring Kootwijkerbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Kootwijkerbroek uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Kootwijkerbroek.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Kootwijkerbroek bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de vloeren en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kootwijkerbroek afspreken

Wil jij meteen duidelijkheid over de algehele staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Kootwijkerbroek.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kootwijkerbroek

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Kootwijkerbroek en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De expert heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een kostenindicatie om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €325 en €395. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Kootwijkerbroek.

Soort huisWoonoppervlakPrijsberekening
Flatwoning79 m2285 – €320
Rijtjeshuis124 m2€345 – €375
Hoekwoning131 m2€425 – €430
Twee onder één kap157 m2€470 – €480
Vrijstaand177 m2€525 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind professionele bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kootwijkerbroek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Soesterberg, Eemdijk, Bunschoten-Spakenburg, Lage Vuursche en Hollandsche Rading.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kootwijkerbroek-3774

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Kootwijkerbroek analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de kopende partij te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant zodra jij interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Kootwijkerbroek). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Barneveld loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie