Bouwkundige keuring Weiteveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Weiteveen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina bekijk je actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Weiteveen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Weiteveen benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Weiteveen uitvoeren

Heel snel meer info over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de riolering en en de toepassingen van isolatie. Ook kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Weiteveen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundige een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Weiteveen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Weiteveen (regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De expert kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage staat in het document een kostenoverzicht om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €430. De totaalprijs is gebaseerd op allerlei punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de regio beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Weiteveen.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning96 m2275 – €330
Rijwoning113 m2€360 – €375
Kopwoning143 m2€400 – €450
2-onder-1 kap174 m2€475 – €490
Landhuis188 m2€510 – €540
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Weiteveen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Zandpol, Schoonebeek, Stieltjeskanaal, Dalerveen en Wachtum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-weiteveen-7766

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Weiteveen bekijkt een onafhankelijk ingenieur het woonhuis. Slim, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd als je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Weiteveen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Emmen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie