Bouwkundige keuring Nuth

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Nuth laten uitvoeren is heel erg verstandig. Zo krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina tref je praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Nuth.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nuth inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de kruipruimte en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nuth laten uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de staat en de waarde van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de kruipruimte en of er houtrot is. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nuth.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nuth

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nuth (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar loop je hele woning door. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een tariefoverzicht om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €460. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nuth.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning84 m2280 – €320
Rijwoning122 m2€335 – €370
Hoekhuis150 m2€415 – €450
2-onder-1 kap151 m2€470 – €500
Landhuis175 m2€520 – €560
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nuth die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Baneheide, Bocholtz, Klimmen, Walem en Hulsberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nuth-6361

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Nuth checkt een objectieve ingenieur het gebouw. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in het geval je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Nuth). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Beekdaelen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie