Bouwkundige keuring Westerwijtwerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Westerwijtwerd laten doen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Westerwijtwerd.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Westerwijtwerd inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier weet je alles over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westerwijtwerd plannen

Wil jij meteen een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en en of er sprake is van lekkages. Zo weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Westerwijtwerd.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Westerwijtwerd

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Westerwijtwerd en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de inspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport tref je een samenvatting van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je daar een kostenindicatie om de woning in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €345 en €470. De prijs hangt af van een aantal aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Eveneens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het schema hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Westerwijtwerd.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje75 m2€295 – €310
Tussenwoning120 m2€340 – €370
Hoekpand127 m2€400 – €450
Geschakelde woning156 m2€475 – €490
Vrijstaand176 m2€530 – €535
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westerwijtwerd die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Huizinge, Middelstum, Warffum, Usquert en Zijldijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westerwijtwerd-9993

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Westerwijtwerd onderzoekt een onafhankelijk expert het verblijf. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Westerwijtwerd). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Loppersum maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie