Bouwkundige keuring Eexterveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Eexterveen regelen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina verzamelen wij uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Eexterveen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Eexterveen bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eexterveen afspreken

Op korte termijn een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning. Ook heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Eexterveen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Eexterveen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Eexterveen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €315 en €410. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van diverse variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de regio speelt een rol (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Eexterveen.

Type woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement93 m2290 – €320
Rijwoning124 m2€340 – €375
Hoekwoning142 m2€425 – €450
Geschakelde woning173 m2€475 – €505
Landhuis191 m2€525 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Eexterveen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuw Annerveen, Spijkerboor, Oud Annerveen, Annerveenschekanaal en Meeden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eexterveen-9658

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Eexterveen bekijkt een objectieve partij de woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Eexterveen). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Aa en Hunze loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie