Bouwkundige keuring Balloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Balloo inplannen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen, de investeringen en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Balloo.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Balloo analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Balloo laten uitvoeren

Heel snel inzicht in de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Balloo.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Balloo

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Balloo (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk vind je een overzicht van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je daar een kostenoverzicht om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €310 en €415. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Balloo.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Appartementje79 m2300 – €325
Rijtjeshuis119 m2€360 – €365
Hoekpand136 m2€410 – €450
2-onder-1 kap164 m2€470 – €495
Landhuis195 m2€505 – €550
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Balloo die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Deurze, Eleveld, Geelbroek, Ekehaar en Eldersloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-balloo-9458

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Balloo bekijkt een onafhankelijk specialist het gebouw. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Balloo). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Aa en Hunze wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie