Bouwkundige keuring Eleveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Eleveld laten doen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Eleveld.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Eleveld checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een idee van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eleveld afspreken

Heb je belang bij inzicht in de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en en of er lekkages zijn. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Eleveld.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Eleveld

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Eleveld (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert bekijkt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je daar een kostenindicatie om het verblijf in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €295 en €455. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van meerdere punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Eleveld.

Soort woningOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning98 m2275 – €315
Rijtjeshuis109 m2€340 – €390
Hoekwoning146 m2€405 – €435
Twee onder één kap164 m2€460 – €495
Vrijstaand193 m2€510 – €540
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Eleveld die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Geelbroek, Ekehaar, Eldersloo, Nijlande en Rolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eleveld-9456

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Eleveld bekijkt een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Eleveld). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Aa en Hunze maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie