Bouwkundige keuring Voorburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Voorburg laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder bieden wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Voorburg.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Voorburg analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het voegwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een idee van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Voorburg plannen

Heel snel een indicatie van de technische kwaliteit je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Voorburg.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Voorburg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Voorburg (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €425. Het prijskaartje hangt af van een aantal punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft invloed in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Voorburg.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje86 m2275 – €320
Tussenwoning102 m2€335 – €380
Kopwoning126 m2€410 – €440
2-onder-1 kap160 m2€465 – €500
Herenhuis189 m2€515 – €545
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Voorburg die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Leidschendam, Rijnsburg, Voorhout, Noordwijkerhout en De Zilk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-voorburg-2273

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Voorburg analyseert een neutrale expert het woonhuis. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht kopers goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Voorburg). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie