Bouwkundige keuring Frederiksoord

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Frederiksoord regelen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina tref je informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Frederiksoord.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Frederiksoord bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de fundering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Frederiksoord afspreken

Heel snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Frederiksoord.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Frederiksoord

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Frederiksoord (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je in het rapport een kostenberekening om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €315 en €435. Het prijskaartje hangt af van verschillende variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Frederiksoord.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Studio76 m2275 – €325
Tussenwoning101 m2€350 – €365
Hoekpand127 m2€425 – €450
Geschakelde woning174 m2€465 – €480
Herenhuis177 m2€520 – €545
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Frederiksoord die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Vledder, Paasloo, Kalenberg, Ossenzijl en Oldemarkt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-frederiksoord-8382

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Frederiksoord checkt een onpartijdige specialist het woonobject. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Frederiksoord). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerveld loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie