Bouwkundige keuring Vledderveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Vledderveen laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Vledderveen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Vledderveen onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vledderveen laten uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de staat van de isolatie. Zo kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Vledderveen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Vledderveen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Vledderveen (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de inspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je daar een kostenoverzicht om het verblijf in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €465. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de onderstaande tabel delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Vledderveen.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning99 m2290 – €315
Rijwoning120 m2€335 – €390
Hoekhuis135 m2€405 – €440
2-onder-1 kap162 m2€465 – €495
Villa192 m2€520 – €560
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vledderveen die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Mussel, Musselkanaal, Exloërveen, 1e Exloërmond en 2e Exloërmond.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vledderveen-9585

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Vledderveen onderzoekt een neutrale expert het woonhuis. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Vledderveen). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Stadskanaal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie