Bouwkundige keuring Vragender

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Vragender laten doen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Vragender.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Vragender onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de algehele kavel en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vragender laten uitvoeren

Heel snel een indicatie van de huidige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de sanitaire voorzieningen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Vragender.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Vragender

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Vragender (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast staat in het document een kostenoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €285 en €465. Het kostenplaatje bestaat uit een aantal punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vragender.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Flatwoning87 m2€300 – €305
Tussenwoning102 m2€350 – €380
Kopwoning138 m2€425 – €450
2-onder-1 kap150 m2€460 – €480
Villa177 m2€520 – €560
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vragender die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Lichtenvoorde, Bredevoort, Winterswijk Corle, Winterswijk Brinkheurne en Winterswijk Henxel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vragender-7134

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Vragender checkt een onafhankelijk expert het woonhuis. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een pand die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Vragender). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Oost Gelre loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie