Bouwkundige keuring Slenaken

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Slenaken regelen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina tref je alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Slenaken.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Slenaken checkt de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de vloerconstructies en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Slenaken afspreken

Direct een analyse van de technische kwaliteit een woonhuis of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Slenaken.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Slenaken

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Slenaken en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De expert beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat een lijst met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €475. Het kostenplaatje is gebaseerd op meerdere facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Slenaken.

Type woningGrootteGeschatte kosten
Studio87 m2275 – €330
Tussenwoning104 m2€360 – €365
Hoekpand149 m2€410 – €435
Twee onder één kap159 m2€465 – €490
Herenhuis185 m2€515 – €555
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Slenaken die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Heijenrath, Reijmerstok, Ingber, Gulpen en Margraten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-slenaken-6277

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Slenaken controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Ideaal, want zo weet je precies wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een huis dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige check alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant wanneer je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Slenaken). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Gulpen-Wittem bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie