Bouwkundige keuring Bunne

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Bunne laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Bunne.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bunne onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bunne plannen

Direct een inspectie van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Bunne.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in maart 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bunne

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Bunne en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Deze persoon beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de inspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je hier een indicatie van de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €320 en €475. De totaalprijs hangt af van meerdere facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Bunne.

Type woningGrootteGemiddelde tarief
Bovenwoning79 m2280 – €320
Rijtjeshuis125 m2€345 – €385
Hoekwoning126 m2€425 – €430
2-onder-1 kap174 m2€460 – €480
Landhuis183 m2€510 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bunne die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Winde, Yde, De Punt, Ubbena en Zeijen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bunne-9496

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Bunne checkt een neutrale deskundige de woning. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Bunne). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Tynaarlo loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De deskundige weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie