Bouwkundige keuring Biddinghuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Biddinghuizen uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Biddinghuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Biddinghuizen onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het schilderwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Biddinghuizen inplannen

Op korte termijn een indicatie van de technische kwaliteit een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en en of er asbest aanwezig is. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Biddinghuizen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Biddinghuizen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Biddinghuizen en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €285 en €475. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol (met het oog op reiskosten). Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Biddinghuizen.

WoonobjectAantal m2Geschatte kosten
Appartement99 m2300 – €310
Tussenwoning109 m2€335 – €370
Hoekpand142 m2€425 – €450
2-onder-1 kap174 m2€450 – €485
Herenhuis194 m2€520 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Biddinghuizen die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Swifterbant, Marle, Welsum, Veessen en Vorchten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-biddinghuizen-8256

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Biddinghuizen onderzoekt een onpartijdige expert het huis. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland komt in beeld zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Biddinghuizen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Dronten loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie