Bouwkundige keuring Winde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Winde laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Winde.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Winde controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winde afspreken

Heel snel inzicht in de staat en de waarde van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de groepenkasten en en de toepassingen van isolatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Winde.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Winde

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Winde (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €335 en €465. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendefacetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Winde.

Soort woningOppervlaktePrijsberekening
Bovenwoning99 m2280 – €330
Tussenwoning101 m2€335 – €365
Kopwoning137 m2€405 – €450
Twee onder één kap158 m2€470 – €480
Landhuis186 m2€510 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Winde die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Yde, De Punt, Ubbena, Zeijen en Zeijerveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winde-9495

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Winde bekijkt een objectieve partij de woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woonobject dat jij wil verhuren. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de mogelijke koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Winde). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Tynaarlo wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie