Bouwkundige keuring Yde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Yde uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Yde.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Yde onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Yde inplannen

Direct een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het voegwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Yde.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Yde

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Yde (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het gebouw in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €450. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het schema hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Yde.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijs
Appartementje76 m2290 – €320
Rijtjeshuis117 m2€355 – €390
Hoekwoning135 m2€400 – €450
2-onder-1 kap161 m2€450 – €490
Landhuis189 m2€520 – €560
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Yde die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in De Punt, Ubbena, Zeijen, Zeijerveld en Zeijerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-yde-9494

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Yde bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Yde). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Tynaarlo loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie