Bouwkundige keuring Schardam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Schardam inplannen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina verzamelen wij alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Schardam.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Schardam checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schardam plannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de algehele kavel en en de staat van de CV-ketel. Tevens kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Schardam.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Schardam

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Schardam (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je hier een indicatie van de kosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €315 en €415. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de vergelijker hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Schardam.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning95 m2290 – €310
Rijwoning106 m2€350 – €380
Hoekhuis142 m2€420 – €450
Twee onder één kap163 m2€465 – €505
Herenhuis195 m2€515 – €550
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schardam die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie en Kwadijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schardam-1476

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Schardam analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Schardam). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Edam-Volendam doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie