Bouwkundige keuring Oud-Vossemeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oud-Vossemeer laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Oud-Vossemeer.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oud-Vossemeer bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het stucwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oud-Vossemeer afspreken

Behoefte aan een inspectie van de staat (en gebreken) van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Oud-Vossemeer.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oud-Vossemeer

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Oud-Vossemeer (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert analyseert alles maar verplaatst niets en hakt niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €475. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van diverse punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol vanwege de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Oud-Vossemeer.

WoonobjectGroottePrijsindicatie
Appartementje84 m2295 – €325
Rijwoning119 m2€340 – €390
Hoekwoning127 m2€420 – €430
2-onder-1 kap167 m2€450 – €495
Villa177 m2€510 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oud-Vossemeer die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Sint-Annaland, Stavenisse, Sint-Maartensdijk, Scherpenisse en Poortvliet.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oud-vossemeer-4698

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Oud-Vossemeer bekijkt een objectieve deskundige het gebouw. Een aanrader, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant als je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oud-Vossemeer). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Tholen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie