Bouwkundige keuring Elp

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Elp inplannen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site lees je meer uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Elp.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Elp analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Elp laten uitvoeren

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de fundering en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Elp.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Elp

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Elp (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert loopt alles na maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat een lijst met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je daar een overzicht met de kosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €395. De prijs wordt bepaald door een aantal factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Elp.

Type huis WoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning79 m2295 – €330
Tussenwoning103 m2€355 – €390
Hoekhuis150 m2€425 – €450
Twee onder één kap152 m2€465 – €485
Vrijstaand183 m2€530 – €545
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Elp die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Orvelte, Witteveen, Garminge, Balinge en Mantinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-elp-9442

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Elp checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd wanneer je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Elp). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Midden-Drenthe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De deskundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie