Bouwkundige keuring Breukeleveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Breukeleveen laten doen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij actuele informatie over de verschillende keuringen, de kosten en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Breukeleveen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Breukeleveen controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Breukeleveen regelen

Heel snel duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Breukeleveen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Breukeleveen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Breukeleveen (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Als bijlage staat in het document een kostenberekening om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €300 en €380. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de tabel hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Breukeleveen.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Flatwoning87 m2295 – €315
Rijwoning125 m2€355 – €385
Hoekwoning129 m2€425 – €440
Twee onder één kap152 m2€460 – €495
Landhuis195 m2€530 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Breukeleveen die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Breukelen, Westbroek, Tienhoven, Oud Zuilen en Maarssen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-breukeleveen-3625

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Breukeleveen analyseert een objectieve specialist de potentiële woning. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Breukeleveen). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Wijdemeren doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie