Bouwkundige keuring Orvelte

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Orvelte laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Orvelte.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Orvelte bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Orvelte afspreken

Behoefte aan meer info over de huidige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en of er houtrot is. Tevens kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Orvelte.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website lees je ook handige informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Orvelte

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Orvelte (en de regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €335 en €375. De totale prijs wordt bepaald door meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Orvelte.

Type huis Aantal m2Geschatte prijs
Studio95 m2€300 – €330
Rijtjeshuis123 m2€355 – €375
Hoekhuis129 m2€400 – €430
Twee onder één kap160 m2€475 – €495
Herenhuis182 m2€505 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Orvelte die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Witteveen, Garminge, Balinge, Mantinge en Bruntinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-orvelte-9441

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Orvelte onderzoekt een neutrale expert het gebouw. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Orvelte). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Drenthe wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie