Bouwkundige keuring Schoonloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Schoonloo laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder bieden wij actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Schoonloo.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Schoonloo onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schoonloo regelen

Direct duidelijkheid over de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Daarbij kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Schoonloo.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Schoonloo

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Schoonloo en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een kostenberekening om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €340 en €380. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van diverse onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Schoonloo.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Studio84 m2295 – €315
Rijwoning101 m2€350 – €390
Hoekwoning146 m2€425 – €435
Geschakelde woning174 m2€470 – €480
Herenhuis189 m2€505 – €555
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schoonloo die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Elp, Orvelte, Witteveen, Garminge en Balinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schoonloo-9443

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Schoonloo bekijkt een neutrale partij het huis. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Schoonloo). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Aa en Hunze loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie