Bouwkundige keuring Baars

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Baars laten doen is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Baars.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Baars inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Baars laten uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de huidige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Baars.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Baars

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Baars (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je hier een overzicht met de kosten om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €445. De totale prijs is gebaseerd op verschillende onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Baars.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Bovenwoning85 m2280 – €305
Tussenwoning112 m2€340 – €390
Kopwoning135 m2€405 – €445
Twee onder één kap154 m2€455 – €505
Villa181 m2€525 – €535
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Baars die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Witte Paarden, Tuk, Steenwijk, Sint Jansklooster en Vollenhove.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-baars-8336

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Baars controleert een onpartijdige ingenieur het verblijf. Handig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Baars). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Steenwijkerland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie