Bouwkundige keuring Vredenheim

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Vredenheim laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina verzamelen wij praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Vredenheim.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Vredenheim controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vredenheim inplannen

Heb je belang bij meer info over de staat en de waarde van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, dakpannen en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Vredenheim.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Vredenheim

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vredenheim (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na het onderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een indicatie van de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €290 en €455. De prijs bestaat uit verschillende onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Vredenheim.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning99 m2290 – €330
Rijwoning118 m2€340 – €365
Hoekpand138 m2€405 – €440
2-onder-1 kap161 m2€460 – €500
Vrijstaand191 m2€510 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vredenheim die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Grolloo, Schoonloo, Elp, Orvelte en Witteveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vredenheim-9445

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Vredenheim checkt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Vredenheim). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Aa en Hunze wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie