Bouwkundige keuring Hoogersmilde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hoogersmilde uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hoogersmilde.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hoogersmilde benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het leidingwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoogersmilde laten uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een gebouw of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en of er sprake is van lekkages. Daarbij heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Hoogersmilde.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hoogersmilde

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hoogersmilde en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat de conclusie van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een tariefoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €270 en €445. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hoogersmilde.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning87 m2275 – €325
Rijtjeshuis103 m2€340 – €375
Hoekpand136 m2€400 – €445
2-onder-1 kap168 m2€460 – €490
Herenhuis194 m2€510 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoogersmilde die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Appelscha, Smilde, Bovensmilde, Drijber en Wijster.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoogersmilde-9423

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Hoogersmilde bekijkt een neutrale deskundige het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake als je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hoogersmilde). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Drenthe doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie